V prvním díle seriálu o mém mopsím/psím menu jsem se věnovala masné složce výživy, ve druhém díle jsem se podívala na zoubek zelenině a v tomto, již třetím díle, se zaměřím na „přílohy“. V lidském kuchařském umění si pod pojmem příloha představíte něco jako knedlík, brambor nebo rýži. A já vám povím, co mám v mé mopsí mističce já a čím doplňujeme masitý a zeleninový podíl krmné porce.
Všechny výše uvedené přílohy panička vaří v kastrůlku nebo rýžovaru se špetkou mořské soli, porcička vydrží v lednici třeba na 2-3 dny, poté se uvaří příloha jiná a tak to střídáme. Často dostávám podíl bulguru od mého páníčka, který jej vaří bez soli, takže se přiživím.
Příloha tvoří nejmenší část mé porce, dáváme o něco méně než zeleninky – odhadem méně vrchovatá polévková lžíce. Spolu se zeleninou tvoří příloha cca 30 % krmné dávky. Když se zdám paničce tlustá, tak mi přílohy nedává vůbec a dostávám jen maso a zeleninu.
A těšte se na poslední díl mého mopsího menu, a tím budou „ostatní doplňkové složky stravy“ (nemyslím doslova doplňky stravy, ale i další složky, jako třeba vejce, mléčné výrobky, bylinky a tak).